Общество

Кирилл Иванов

Разговорчики в сети: «А там точно заседают народные депутаты?»

Собрали реакцию на принятый парламентом «закон об отсрочках».

Депутаты парламента во втором чтении проголосовали за законопроект «Об изменении законов эффективного функционирования военной организации государства». Предлагаем краткий обзор мнений о документе, который в народе назвали «законом об отсрочках».

Виталий Цыганков, журналист: «Цікава, як трапна Міністэрства абароны знайшло «слабое месца» ў беларускай моладзі, па якому і вырашыла нанесьці ўдар – абмежаваць права на выезд за мяжу.

Яны, канешне, спачатку прыдумалі, што тым, хто ўхіляўся ад службы ў войску, – не дазволяць працаваць у міліцыі, сьледчым камітэце, МНС, іншых структурах.

Потым, відаць, дайшло, што людзі, якія бегаюць ад войска, яны ж у прынцыпе бегаюць ад дзяржавы, і ім, напэўна, менш за ўсё хочацца служыць у сілавых ведамствах.

Я вось думаю, што гэтую практыку трэба разьвіваць да свайго лагічнага канца. Не хочаш «добраахвотна» ісьці на Эўрагульні – абмежаваць выезд за мяжу. Не прыйшоў махаць сьцяжком на парад 3 ліпеня – не паедзеш на мора. Не ўступіў у БРСМ – убачыш Парыж толькі ў перадачах БТ. Гэтакае «прымушэньне да патрыятызму».

Из комментариев на дискуссионной площадке talks.by:

«9 человек оказались вполне благоразумными».

«А там точно заседают народные депутаты?»

«Просто класс, сразу чувствуется, как избранные нами депутаты отстаивают интересы наших детей».

«Т.е. после окончания мединститута молодого специалиста сразу отправят практиковаться в покраске бордюров и пришивании подворотничков?»

Оцените статью

1 2 3 4 5

Средний балл 4.9(67)