Разговорчики в сети: «Передаю этот челлендж друзьям – Путину и Лукашенко»

Собрали реакцию на отставку президента Казахстана.

Фото svoboda.org

Президент Казахстана Нурсултан Назарбаев, возглавлявший страну почти 30 лет, объявил об уходе с поста. Александр Лукашенко в телефонном разговоре с ним отметил, что с большим сожалением воспринял этот шаг своего коллеги.

«Салідарнасць» предлагает небольшой обзор реакции лидеров мнений и форумчан на событие в Казахстане.

Александр Пашкевич, историк: «Выпадак Назарбаева цікавы, але, на жаль, не натхняльны. Бо гэта яўна не наш будучы варыянт. У любым разе, калі пра Назарбаева кажуць як пра «бацьку казахстанскай дзяржаўнасці», то гэта не такая лухта, як адносна Лукашэнкі. І я не выключаю, што ён пакінуў цяпер найвышэйшую пасаду менавіта такім чынам у тым ліку і таму, што думае пра месца ў гісторыі».

Дмитрий Гурневич, журналист: «Яшчэ ў студэнцкія часы сутыкаўся з маладымі казахамі. Усе яны марылі вярнуцца дадому, бо казалі, што іх краіна прэ як ракета наперад. З аднаго боку аўтарытарызм, зь іншага вялізны рост дабрабыту. З аднаго боку культ асобы, а зь іншага – ня толькі захаваньне, але і адраджэньне свайго народу, культуры і мовы. Ня самы кепскі вынік для краіны, дзе раней быў толькі аўтарытарызм і культ асобы».

Из комментариев на дискуссионной площадке talks.by:

«Хороший пример для кое-кого».

«Правильно поступил. А некоторые ждут, пока вперед ногами не вынесут из кабинета».

«Так можно было? Если не хитрая схема, то молодец! Лучше поздно, чем никогда».

«Лучшая отставка для президента. Видит, что контроль теряет, мирно договаривается передать власть, и никто его, как Саакашвили, не гоняет и тюрьмой не угрожает».

«Ня з нашым шчасцем». Чаму Назарбаева не параўнаць з Лукашэнкам

Оцените статью

1 2 3 4 5

Средний балл 4.9(55)